Шведският производител на автомобили Volvo ще осигурява 24 седмици отпуск за

...
Шведският производител на автомобили Volvo ще осигурява 24 седмици отпуск за
Коментари Харесай

Volvo дава 24 седмици платен отпуск за отглеждане на дете на всички свои служители

Шведският производител на коли Volvo ще осигурява 24 седмици отпуск за развъждане на новородено на всеки един собствен чиновник по света, без значение от неговия пол, съобщи Си Ен Би Си.

Тази привилегия ще имат всички, които са били част от компанията в последната най-малко една година. В новата стратегия „ Семейна връзка “ могат да вземат участие чиновници на компанията, които стават родители посредством раждане, осиновяване, както и тези, които са непрекъснато приемно семейство или сурогатни родители.

Семействата, в които родителите са от един и същ  пол и са осиновили дете, също ще получават в допълнение отпуск.

По време на отпуска на чиновниците ще им бъде плащана 80% от главната им заплата. Тези 24 седмици могат да се употребяват по всяко едно време в границите на първите 3 години от развъждането на детето. Специално на чиновниците на компанията в Съединени американски щати ще се заплащат 100% от заплатата в границите на 19 седмици отпуск.

Очакванията са програмата да коства на компанията „ едноцифрено число милиони “.  

„ Тази стратегия е част от напъните ни да притеглим нови висококвалифицирани чиновници, които да ни оказват помощ в нашата цел компанията да създава напълно електрически коли от 2030 година “, разяснява Хакан Самуелсон, изпълнителен шеф на Volvo.

“Определяме нов стандарт в бизнеса и го вършим, тъй като имаме вяра, че е добре за компанията и ще бъдем по-привлекателни като шеф на мощно конкурентния пазар за качествени чиновници “, разяснява още той.

Към момента компанията разрешава 6 седмици отпуск за развъждане на бебе, освен това единствено в границите на първите 12 месеца от раждането му.

За съпоставяне General Motors дава 12 седмици заплатен отпуск за родители, a Ford – 8 седмици.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР